Velg en side

Kunstprenteverket

Hvor tradisjon møter innovasjon innen trykkekunst!

Kunstprenteverket ble etablert i 2013 som et privat grafisk atelier, og har siden blitt utviklet til en unik kombinasjon av et grafisk museum og et åpent fellesverksted for grafikk. Vi brenner for å bevare og videreføre tradisjonelle trykketeknikker og utstyr, samtidig som vi tilbyr et atelier for kunstnerisk utforskning.

Lithography press inking rollers
Close up photo of albion press

VÅR HISTORIE

Lidenskap for trykking

Tar vare på tradisjoner

I vårt museumsverksted kombinerer vi tradisjon og innovasjon. Se demonstrasjoner av historiske grafiske teknikker, og studer den møysommelige prosessen med å lage grafiske trykk. Vi brenner for å formidle kunnskap om gamle teknikker.

Museet

Kunstprenteverkets hjerte er museet vårt, der vi presenterer en fengslende reise gjennom trykkekunstens historie. Vårt museumverksted og atelier er et skattkammer som tar deg med på en tidsreise, og viser frem en imponerende samling av trykkpresser og utstyr som har spilt en avgjørende rolle i utviklingen av trykkeribransjen.

Åpent fellesverksted

Slipp kreativiteten løs i vårt åpne fellesverksted for grafikk. Enten du er en erfaren grafiker eller en nysgjerrig nybegynner, er studioet vårt utstyrt med en rekke trykkpresser og verktøy du kan benytte. Nyt friheten til å uttrykke deg selv og bringe dine kunstneriske visjoner til live.

Opplagstrykking

Velkommen til opplagstrykking hos Kunstprenteverkets, hvor de tidløse  tradisjonelle grafikkteknikker kombineres med moderne kreativitet. I skjæringspunktet mellom håndverk og kunstnerskap, er Kunstprenteverket dedikert til å ta vare på tradisjoner, samtidig som vi gir en plattform for kunstnere til å blåse liv i sine visjoner.

Litografi, med sin distinkte kombinasjon av kunst og kjemi, står sentralt i vårt utvalg av teknikker. Kunstnere kan utforske finessene ved å tegne på stein- eller metallplater, og skape bilder som er både sarte og kraftfulle. Hos Kunstprenteverket kan vi slå sammen litografiens allsidighet med andre grafiske metoder, og anerkjenner de unike egenskapene hver teknikk tilfører den kunstneriske prosessen.

Kurs og arrangementer

Enten du er en erfaren grafikker eller en nysgjerrig nybegynner, gir kursene og arrangementene våre en unik mulighet til å lære, skape og komme i kontakt med andre entusiaster.

Artist Residencies

Legg ut på en kreativ reise med Kunstprenteverkets Artist Residency-program, hvor kunstnere og trykkere møtes for å utforske og eksperimentere med grafisk arbeid.

Vårt Artist Residency-program er utformet for å gi et dynamisk og inspirerende miljø for kunstnere som ønsker å fordype seg i en verden av grafikk. Omgitt av den historiske atmosfæren til museet vårt og utstyrt med moderne grafikkfasiliteter, har gjestende kunstnere muligheten til å flytte grensene for håndverket sitt.

Restaurering og reparasjon

I Kunstprenteverket er vi stolte av vårt engasjement for å ta vare på trykkerihistorie. Våret reparasjons- og restaureringverksted er et bevis på vår innsats for å sikre at historiske trykkpresser ikke bare blir bevart, men også blir vedlikeholdt i fungerende stand, slik at de gir et innblikk i håndverket fra en svunnen tid.

Trenger du reparasjon eller restaurering av presser eller annet grafisk utstyr? Kontakt oss for en vurdering. Vi vil evaluere tilstanden til pressen din, diskutere restaureringsmål og foreslå en detaljert handlingsplan. Enten det er en mindre reparasjon eller en fullstendig restaurering, er Kunstprenteverket din partner for å ta vare på historien.